Bach, bier en boe

Voor de website van Wagyu heb ik dit stuk geschreven. Leuk om vanuit het perspectief van de koe te kijken.

De wieg van mijn opa en oma stond in het land ‘waar de zon opkomt’. Ik ken dat land alleen nog maar van verhalen en herken zelfs de taal van mijn voorouders niet meer. Wel weet ik dat ze er met respect en liefde werden grootgebracht.

Wij wonen al een hele poos in Nederland, in Veulen, op de boerderij bij Jacquo en Bianca. We hebben het hier prima naar onze zin. We leven met onze zussen en tantes in ruime stallen; als we zin hebben, kunnen we lekker buiten spelen. Onze baby’s blijven vijf maanden bij ons. Daarna gaan ze naar de speciale peuterklas waar ze één tot anderhalf jaar de tijd krijgen om op te groeien. Zo kunnen we ze goed opvoeden, liefde en melk geven. Daarna zijn onze kalfjes volleerd en mogen ze bij de kudde.

Ook onze ooms, de ossen krijgen alle tijd om op te groeien. Zij blijven minstens 30 maanden bij ons; we hoorden dat dat bij andere rassen maar 18 tot 20 maanden is. Doordat we bij duurzame boeren leven, groeien we gezond op en hebben we geen preventieve medicatie nodig.

In onze stal liggen we graag te mijmeren op het stro. Zo nu en dan wordt er klassieke muziek voor ons gespeeld, heerlijk! Ik houd persoonlijk vooral van Bach. Als we ons niet lekker voelen, een beetje lusteloos zijn en geen zin hebben in eten, krijgen we van boer Jacquo een biertje… dat lengt hij aan met veel water, maar het smaakt toch wel lekker.
Als Jacquo geen tijd heeft om ons te masseren kunnen we onszelf verwennen bij de massageborstel… soms staan we ervoor in de rij.
Mensen noemen ons nieuwsgierig en een tikkeltje eigenwijs, wij vinden het zelf reuze meevallen. Toch zijn we benieuwd om jou te ontmoeten; vind je dat ook leuk, kom dan naar onze boerderij.

We verheugen ons op je komst,
Wagyu
Keizerlijke Koeien