Je bent toch geen grijze muis?

Een sollicitatiegesprek is een spannend moment. In korte tijd mag je jezelf presenteren en overbrengen waarom JIJ degene bent die voor die baan de geschikte kandidaat is. Vaak krijg je vragen in de trant van ‘waarom moeten we voor jou kiezen?’. Als je niet oppast geef je antwoord in algemene termen en zet je jezelf neer als een grijze muis. Doodzonde en niet nodig!

STAR-methode
Hoe onderscheid je je dan wel? Door je eigen praktijkverhalen te vertellen. Die verhalen zijn  plezierig om naar te luisteren en hoe meer je jezelf ‘inkleurt’ hoe beter je op het netvlies blijft van je toekomstige werkgever.

Bij DMW Groep werken we met de STAR-methode. Deze letters staan voor Situatie – Taak – Actie – Resultaat. Met de STAR-methode bouw je je verhaal op. Je schetst een bepaalde situatie, je benoemt één taak en hoe je daar concreet mee aan de slag bent gegaan. Je eindigt je STAR-verhaal door te vertellen wat er daarna gebeurde, wat de gevolgen waren van jouw handelen. Op deze manier laat je zien dat jij degene bent die heel geschikt is voor de functie waar je op solliciteert, dat blijkt zelfs uit je concrete verhaal.

Stijl
Binnen alle programma’s van De Mens Werkt Groep hanteren we deze verhaalstijl. Wil je hier meer over weten, dan vertellen wij dat graag. Onnodig te zeggen dat deze manier van jezelf laten zien ook perfect past bij netwerkgesprekken. Ook daar wil je graag dat je gesprekspartner de volgende dag nog weet wie je bent.

Door Inge van der Borght  |  Storytelling  @dmwgroep @bluegives