Personal Branding: je wordt er blij van!

Steeds vaker krijg ik de vraag wat Personal Branding is en of het niet een erg gekunstelde manier is om naar jezelf te kijken.
Integendeel! Is dan mijn antwoord.

Ik zal het toelichten.

Wat is Personal Branding?

Personal Branding is dat je weet waar je krachten liggen, waar je goed in bent en wat je voor een ander kunt betekenen.  Belangrijk hierbij is ‘de ander’, vraag je af hoe jij op jouw manier voor die ander het probleem kan oplossen en draag dat uit. Dit leidt waarschijnlijk niet meteen tot een opdracht, maar door regelmatig te vertellen en te delen waar je enthousiast van wordt komen de resultaten op je pad. Ik heb het ervaren!

Hoe weet je of het werkt?

Als je gevraagd wordt voor de opdrachten waar je blij van wordt dan weet je dat het werkt. Dit kunnen zelfs klussen zijn die je zelf niet meteen bedenkt, maar wel aansluiten bij waar je goed in bent. Zo kreeg ik het aanbod om 5-minuten trainingen te geven binnen de netwerkorganisatie BNI, dit past perfect in mijn plan om meer workshops te verzorgen voor mijn klanten. Binnenkort ga ik zelfs trainingen Personal Branding & Storytelling verzorgen voor werkzoekenden en ben ik gevraagd om voor een uitzendorganisatie een inspiratiesessie te houden. Leuk toch!

Waarom is Personal Branding belangrijk

Een ding weet je zeker als ondernemer… veel opdrachten zijn tijdelijk. Hoe beter je ze volbrengt hoe meer kans je hebt op een vervolgopdracht of op een aanbeveling. En een opdracht succesvol afronden gaat het beste als die opdracht je op het lijf geschreven is.

Personal branding: Je wordt er blij van!

Sinds ik bewuster uitdraag wat ik doe krijg ik leukere klussen, die perfect bij me passen. Ga snel aan de slag om je eigen kracht te ontdekken en draag het uit!